U bevindt zich hier: HomeOver FiduciaDirigent

Dirigent

PeterBurger

Het Chr. Regionaal Koor Fiducia staat sinds 5 januari 2011 onder de bezielende leiding van Peter Burger. Peter is geboren en getogen in het dorp Waddinxveen. Al vroeg kreeg hij de liefde voor muziek, in het bijzonder voor het orgel van huis uit mee. Op jonge leeftijd is hij begonnen met orgelles. Diverse leraren gaven hem onderwijs in verschillende soorten muziek. Uiteindelijk heeft Peter bewust gekozen voor de kant van het geestelijke lied om op die manier God te kunnen loven en te aanbidden.

 

Naast het begeleiden van koor- en samenzangavonden is Peter de vaste organist in de Hervormde Kerk van Waddinxveen en wordt hij de laatste jaren regelmatig gevraagd om op kooruitvoeringen of CD opnames mee te spelen op de synthesizer. Peter is mede oprichter van het koor Adonai en voor een paar jaar was dit ook zijn enige koor. Op dit moment is hij naast Adonai dirigent van Hervormde Zangvereniging Adoramus te Hazerswoude, Hervormd Gereformeerd Koor Immanuël te Katwijk en IKK te Nieuwpoort-Langerak. Daarnaast is hij actief op het gebied van het organiseren van concerten en helpt hij Jan Quintus Zwart regelmatig bij de opnames en producties van nieuwe cd’s en DVD’s.

 

Social Media
Facebook
Twitter

De basis van Fiducia en haar repertoire is een Christelijke geloofsovertuiging. Het koor staat onder leiding van Peter Burger en heeft op dit moment ruim 65 leden. We nodigen u van harte uit een concert bij te wonen of lid te worden van ons koor.