U bevindt zich hier: HomeOver FiduciaOverige activiteiten

'Meer dan zingen alleen'

 

Niet alleen zingen

Naast het zingen is het ook erg gezellig bij Fiducia. We vormen samen een fijne club mensen die naast het zingen ook aan wandelen doet, af en toe samen eet en andere leuke activiteiten in de loop van het seizoen organiseert, kortom, wees welkom!

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 

Tijdens de ALV van 29 april 2015 jl. zijn er 7 jubilarissen gehuldigd.
3 Koorleden zijn 10 jaar lid namelijk: Dick Amptmeijer, Gerard Beldman en Wilma Noordzij.
Zij ontvingen een mooie bos bloemen.
3 Koorleden zijn 25 jaar lid namelijk: Tineke Bakker, Alie Eijgenraam en Finy Hossevoort.
Zij ontvingen een bos bloemen een oorkonde en een klokje.

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Tijdens de ALV is er zeer terecht aandacht voor onze papier ophalers. (wat een kanjers)
Zij verrichten al een aantal jaren zwaar werk.
Deze financiële inbreng is essentieel voor Fiducia.
Als blijk van waardering en hun inzet ontvingen zij uit handen van de voorzitter ieder 2 flessen wijn.
Door omstandigheden staat Wout v.d. Garde niet op de foto. Hij heeft inmiddels ook de 2 flessen
wijn mogen ontvangen 

 

 

Fiducia in de benen.


Naast dat we met elkaar zingen ontstond ongeveer acht jaar geleden het idee met elkaar te gaan wandelen. Inmiddels hebben we er zo’n 40 wandelingen opzitten. En…. het is nog steeds erg leuk om te organiseren.
Zaterdag 1 november j.l. stond er weer een wandeling gepland, al wisten we nog niet waarheen vanwege de ingelaste repetitie van ons koor ’s morgens om op ons concert van 15 november zo goed mogelijk ‘uit de bus te komen’.
Normaal vertrekken we rond de klok van 11 uur ’s morgens, maar dat werd dus nu 12.30 uur. Omdat het rond deze tijd van het jaar al vroeg donker wordt, moest het wel een wandeling in de buurt zijn. Gelukkig liepen Eef en Marijke ook mee. Eef had net een paar nieuwe Klompenpad routes gekocht. Probleem opgelost! Het weer hielp goed mee. Het was warm en droog en dat eind oktober! Het was een wandeling van ongeveer 10 km rond de omstreeks 1630 gebrouwde Doesburgermolen. Maar er is al wandelend zoveel te zien en te praten dat we ook wel eens een bordje niet zien en verkeerd lopen, zodat het uiteindelijk 12 km werd. Via de bossen van Ede liepen we richting de molen. We hadden geluk, want er was een gids bij de te bezichtigen molen. Die gids wist op een leuke manier de geschiedenis van de molen te vertellen en daarbij kon hij alles ook laten zien. De molen is nog eigendom geweest van de fam. Van de Craats, vervolgens van Gerrit van de Wetering die de molen vervolgens weer verkocht aan Breunis Roelofsen en diens zoon Ceel had als laatste de molen tot 1950 in particulier eigendom. Daarna werd hij verkocht aan de gemeente Ede. Silke (Zij is 9 jaar en heeft al vele wandelingen meegelopen) vroeg de man of het bakje (Hertog ijs) waar paardenvet in zat ook al zo oud was! Het maakte veel indruk!
Nadat wij daar een broodje hadden gegeten gingen we weer verder. Een prachtige route. De markering was prima. Afwisselend boerenland met bos en voor een heel groot deel onverharde paden. Waar zomers mais groeit en bloeit (en dus geen uitzicht) konden we nu wijds over de velden kijken. In Belmont (Leger des Heils) hebben we genoten van een heerlijk kop koffie of warme chocolademelk (favoriete drank). Er waren daar diverse groepen aanwezig en één van die groepen begonnen ineens te zingen ‘U tilt mij op’. En zo kwamen zingen en wandelen toch weer samen. Als zelfbedachte beloning hebben we heerlijk gegeten bij juffrouw Tok. Een super gezellige afsluiting na een mooie wandeldag.

 

 

 

 

Tine

Social Media
Facebook
Twitter

De basis van Fiducia en haar repertoire is een Christelijke geloofsovertuiging. Het koor staat onder leiding van Peter Burger en heeft op dit moment ruim 65 leden. We nodigen u van harte uit een concert bij te wonen of lid te worden van ons koor.